Lunchpauzelezing: vrouwen die muren afbreken

Met Véronique Konings

Veronique Konings is initiatiefnemer van de tentoonstelling en het boek Vrouwen die muren afbreken: over vrouwen die figuurlijke muren afbreken. Tijdens de lunchpauzelezing voert ze je mee in het onstaan van het project. Inspiratiebron is Trijn van Leemput, die in 1577 letterlijk de muren van kasteel Vredenburg in Utrecht afbrak. De prachtige foto’s die daarbij horen zijn van  Ilvy Njiokiktjien. Deze foto’s zijn van rondom de lezing te zien in de bieb.

Vervolgens vertelt Veronique drie van de 22 verhalen van murenafbreeksters van nu. Allemaal afkomstig uit Utrecht. De uitstraling van hun acties zijn echter vaak nationaal of internationaal. 

Ze geeft een stem aan Rianne (voorvechter voor LHBTI+ personen in de kerk), de 86-jarige Gien van Maanen (eerste keeper van het Nederlands Vrouwenvoetbalelftal – de Oranjeleeuwinnen van nu staan op de schouders van haar team) en Amina Berkane Abakhou, die de muur van taal afbrak en nu als coach andere vrouwen inspireert om hetzelfde te doen en hun eigen kracht te ervaren. 

Bij het brengen van haar programma put Veronique uit de ervaring uit haar acteerverleden. 

Na afloop gaat Konings met het publiek in gesprek. Ook kun je dan een boek laten signeren!

Foto: Ilvy Njiokiktjien
Uitvoerende Met Véronique Konings
Locatie Bibliotheek
Aanvangstijd 09 mei 2023 - 12:00
Beschikbaarheid Beschikbaar

Je gegevens


Kies het aantal kaartjes (maximaal 6)

€ 0,00
€ 0,00
nog 43 kaarten beschikbaar

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Ja, ik blijf graag op de hoogte van het nieuws van bibliotheek De tweede verdieping.Voorwaarden


0 kaartjes
€ 0,00