Bibliotheek De tweede verdieping
 
 
 
 
Actueel   |   Collectie   |   Ontmoeten en leren   |   Programma
 
 
Je leest het goed: op zaterdag 10 september kun je een mens lenen! Normaal kijk je op internet, zoek je in een database of leen je een boek als je meer wilt weten over een onderwerp. Deze zaterdag zit een aantal 'levende boeken' klaar om gelezen te worden door bezoekers. 

Wat is het verhaal van een transgender persoon? Hoe is het om te leven met niet-aangeboren hersenletsel? En welke nasleep ervaart een afstammeling van een tot slaaf gemaakte? Kies uit de catalogus en verdiep je zo'n 20 minuten in het boek van je keuze. Misschien word je wel totaal verrast! 
Zaterdag 10 september | 13.30 - 17.00 | gratis toegang 
 
Meer informatie   S
 
 
Sholeh Rezazadeh in de bieb
Schrijfster Sholeh Rezazadeh kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland. Ze leerde razendsnel Nederlands en publiceerde het prijswinnende boek De hemel is altijd paars. Een prachtig verhaal over cultuur, de liefde en de opiumverslaving van haar vader. Gina van den Berg interviewt Rezazadeh.
 
Meld je snel aan   S
 
Wist je dat er in Nieuwegein zo'n 8.500 mensen wonen die moeite hebben met lezen en schrijven? Het regelen van geldzaken, reizen met het ov of een bezoekje brengen aan de huisarts kan een stuk lastiger zijn als je laaggeletterd bent. Tijdens de Week van Lezen en Schrijven staan we extra stil bij dit thema. Onder andere tijdens het boekbezoek van Sholeh Rezazadeh. Op de website vind je alle activiteiten en meer informatie!
 
S
 
Workshop: cartoons tekenen ✍️

Willeke Brouwer (bekend van de Silvester-reeks) kan schrijven én cartoons illustreren. Wil je ook leren hoe je eigen verhalen kan vertellen door tekeningen en verhalen? Kom dan naar de #workshopwoensdag!

 
Gratis aanmelden  
S
Bekende Nieuwegeinse schrijvers
Er komt goed spul uit Nieuwegein, en daar mogen we trots op zijn! Mariken Heitman (Wormmaan) woont hier, en ook dichter Mark Boog. Owen Donkers schreef Wat je zaait over zijn jeugd in Nieuwegein. Maak kennis met deze inspirerende auteurs.
 
Meld je snel aan   S
Prachtige verhalen vertellen
Verhalen vertellen is een vak. Verhalenverteller Esther Kornalijnslijper geeft je bij deze workshop handvatten zodat je je eigen verhalen op een aansprekende manier leert vertellen en iedereen aan je lippen hangt.
 
Aanmelden   S
S
 
Bastiaan de Zwitser opent tentoonstelling
Verhalenverteller Bastiaan ‘de Zwitser’ opent de rondreizende tentoonstelling Rampjaar met een bijzonder verhaal dat zich afspeelt in 1672.
 
Kom kijken!   S
 
S
 
Gi-ga-groene Kinderboekenweek
Door heel Nieuwegein worden rare vondsten gedaan: vreemde dierensporen, zoals veren en takjes. En in de bibliotheek zijn ineens alle dieren uit de boeken verdwenen… Kun jij ze terugvinden? Kom naar de activiteiten tijdens de Kinderboekenweek en help de dieren!
 
Bekijk de activiteiten  
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   yt   insta  
 
S