Bibliotheek De tweede verdieping
 
 
 
 
Actueel   |   Collectie   |   Ontmoeten en leren   |   Programma
 
 

We wensen je een gezond en gelukkig 2023, vol met leesvoer en gezellige, inspirerende ontmoetingen! Een nieuw jaar brengt kansen maar ook veranderingen. Hoe ga je daarmee om? In onze activiteiten besteden we daar deze maand extra aandacht aan. 

Het programma vanaf januari tot en met april vind je via deze link. Scroll snel verder om je aan te melden voor activiteiten met o.a. journalist Joris van Casteren, auteur Mylo Freeman en dichter David Troch. 

We zien je graag in de bibliotheek! 

 
Alle activiteiten   S
S
Van 26 januari t/m 1 februari is het de Week van de Poëzie. 
Eenzaamheid heeft een gezicht | Joris van Casteren
In het werk van Joris van Casteren komt eenzaamheid veel voor. Hij is o.a. coördinator van stichting De Eenzame Uitvaart, die overledenen zonder sociaal netwerk een afscheid geeft met een gedicht. Van Casteren vertelt in de bieb over eenzaamheid en draagt voor uit zijn boeken.
 
Aanmelden   S
Poëzie met één lettergreep | David Troch
De Vlaamse dichter David Troch schreef een bundel met eenlettergrepige gedichten: Voor jou wou ik een huis zijn. Troch geeft op vrijdagochtend 27 januari een online workshop voor iedereen die houdt van poëzie, ook voor anderstaligen en laaggeletterden.
 
Aanmelden   S
S
Veilig internetbankieren
Het is natuurlijk erg handig om thuis te kunnen internetbankieren via de computer en je smartphone, maar hoe doe je dit zo veilig mogelijk? In deze themabijeenkomst van de Digibrigade, verzorgd door de Rabobank, gaan we dieper in op dit onderwerp.
 
Over de bijeenkomst   S
S
Mylo Freeman, voorleesfeestjes en poppentheater
 
Maximiliaan Modderman geeft in de tuin een feest voor zijn speelgoedbeesten. Daar hoort natuurlijk taart bij. Al gauw wordt het een wild feestje. Dus moeten alle kleren en alle beesten in bad. En ook het boek... Wat zullen papa en mama daarvan zeggen?

Van 25 januari tot en met 4 februari vieren wij de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek! 

Op woensdag 25 januari om 10.00 uur opent de bekende schrijver en illustrator Mylo Freeman (van o.a. Prinses Arabella) de Voorleesdagen feestelijk in de bibliotheek. Meld je aan om gratis mee te doen.

We lezen Maximiliaan Modderman geeft een feestje in het Nederlands én het Arabisch op donderdag 26 januari van 15.00 tot 16.00 uur. 

Onze biebcollega Karen gaat op zaterdagmiddag 28 januari om 15.00 uur het verhaal van Maximiliaan vertellen met poppen in het poppentheater.
 
Meer informatie   S
Nog meer voorleesboeken
 
Vaak herinner je je het voorleesboek uit je jeugd. En soms wil je er later zelf uit voorlezen. Een voorleesboek gaat dus letterlijk én figuurlijk heel lang mee. De boeken uit de Voorleesboeken top 10 kun je in de bieb lenen: 

Vanaf 2 jaar: Nee, zei Konijn | BORA Kiekeboe! | Wat zegt de kleine krokodil op de crèche?
Vanaf 3 jaar: Maximiliaan Modderman geeft een feestje | Kom, we gaan een boek lezen!
Vanaf 4 jaar: De eend die niet van water hield | Ik ben Pippi niet! | De bijzondere beer | Brave hond! Stoute kat!
Vanaf 5 jaarEen zee van liefde
 
S
Goede voornemens en veranderingen
 
Misschien heb je je voorgenomen om een gewoonte te gaan veranderen dit jaar. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan... Kun je wel wat hulp gebruiken? Kom dan langs bij de community Lucky Life, die de hele maand in het teken staat van verandering. Op 26 januari neemt expert Wendy Beernink ons mee in het veranderproces.
 
Info en boekentips   S
S
Boek van de maand
 
Het boek Eenzaamheid van bibliotheekgast, schrijver, journalist en dichter Joris van Casteren is boek van de maand. 

"Hij begon zijn leven met een wekenlange couveuse. Deze ervaring heeft hem, volgens zijn eigen zeggen, mogelijk geïnspireerd zich te richten op het thema eenzaamheid. Hierdoor kreeg hij ook steeds meer begrip voor de eenzame mens. Door dit voortreffelijk boekje speelt het autobiografische element van zijn verliefdheid mee, waardoor aan zijn eigen eenzaamheid een einde kwam. Het betreft een aantal briljant geschreven teksten over uiteenlopende situaties, met hier en daar gevarieerde interessante achtergrondgegevens." (Bron: Biblion).
 
Meer over het boek   S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   yt   insta   insta
 
S