Bibliotheek De tweede verdieping
 
 
 
Actueel
Collectie
Ons aanbod
 
 
Avonturiers, opgelet! Ga tijdens de Lampolezing op 21 april op reis in een magisch-realistische wereld, help (Oekraïense) vluchtelingen als Taalvrijwilliger en zoek het avontuur in boeken. In het themadossier en in deze nieuwsbrief vind je allerlei activiteiten en leestips om je horizon nog verder te verbreden.

Let op: de bibliotheek is op vrijdag 15 april (Goede Vrijdag) open tot 18.00 uur. We zijn gesloten op maandag 18 april (tweede paasdag) en op woensdag 27 april (Koningsdag). De online bieb is altijd geopend!
 
Op avontuur   S
 
S
Workshop liefdespoëzie

Over liefde raken we nooit uitgepraat, uitgelezen of uitgeschreven. Dichter Froukje van der Ploeg duikt daarom met je in je herinneringen aan je eerste liefde of verzint er gewoon een met je. Met sprankelende teksten als resultaat!

 
Geef je op   S
Van moeras tot welvaartstaat
Gerrit Keune (Rijksdienst Monumentenzorg) vertelt alles over het veranderende landschap en de rol die molens (zoals de bovenstaande in het Natuurkwartier) hebben gespeeld. 
 
Meer lezen en opgeven   S
 
S
Het mooie kinderboekenfeestje
 

Ga mee op ontdekkingsreis langs bijzondere werelden uit mooie kinderboeken. Kom gezellig luisteren naar Prinses Arabella en de keukenprins en knutsel daarna lekker mee!  

Het mooie kinderboekenfeestje is de maandelijkse extra lange versie van het voorleesmoment op donderdag, met Stichting Kleine Lettertjes van het Kinderboekenfestival.

 
Luister en knutsel mee   S
 
S
 
Nieuw: digi-spreekuur

Vragen over je laptop, e-reader, mobiel of tablet en kom je er zelf niet uit? Elke dinsdagochtend is er een gratis digi-inloopspreekuur van 10.00–12.00 uur in de bibliotheek. Een vrijwilliger zit klaar om je te helpen.  

 
 
 
Van klacht naar kans
Tijdens Lucky Life verdiepen we ons elke maand in een ander thema, toegelicht door een gezondheidsprofessional. In april is dat coach Sylvie Vizzino. Op donderdag 7 april van 15.00 tot 16.00 is de kick-off. Vizzino verklapt alvast hoe je kansen maakt: "Ik vertel over kleine aanpassingen, dingen die je in een minuut kan doen. Kleine wijzigingen leiden tot enorme verschillen!”
 
Verder lezen   S
 
S
#workshopwoensdag: augmented reality
Met augmented reality (AR) kan je dingen zien in je omgeving die er niet echt zijn. Denk maar aan de populaire game Pokémon GO! Tijdens deze workshop bedenk en bouw je je eigen AR-experience.
 
Doe ook mee   S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   yt   insta  
 
S