Bibliotheek De tweede verdieping
 
 
 
 
Actueel   |   Collectie   |   Ontmoeten en leren   |   Programma
 
 

Je mening kunnen uiten en jezelf kunnen zijn, genieten van vrije tijd (en een goed boek lezen), lekker bewegen, leven in een vrij land: vrijheid kan voor iedereen iets anders betekenen. In de bibliotheek is vrij als een vogel daarom het thema van mei. Praat erover tijdens de communities, luister op 8 mei naar de lezing van Maarten van Rossem (uitverkocht) of geef je op voor de lunchpauzelezing van Véronique Konings over vrijgevochten vrouwen. Vergeet ook niet een kijkje te nemen op de livestream van de bibliotheek, waar je de broedende duif in de bibliotheek spot! 

Fit & Zo 
Samen met City werken we in mei en juni aan optimale vitaliteit. Want echte vrijheid voel je pas als je lekker in je vel zit. Je vindt verschillende activiteiten
van de bibliotheek op City 
en we hebben een kortingsactie voor nieuwe leden. 

Speciale openingstijden

  • Donderdag 4 mei, Dodenherdenking, geopend tot 17.00 uur
  • Vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag, gesloten
  • Donderdag 18 mei, Hemelvaart, gesloten
  • Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, gesloten
Je kunt op deze dagen natuurlijk wel online van onze collectie genieten!
 
S
Citizen Science: samen meten

Informatieavond Samen Meten Utrecht 

Wat is een Snuffelfiets, Telraam of een Pientere Tuin? Wil je aan de slag met het meten van verkeersdrukte in je straat, zelf de luchtkwaliteit meten en meer te weten komen over de gezondheid van je leefomgeving? Tijdens deze bijeenkomst vertelt het team van Samen Meten Utrecht meer over het belang van burgerwetenschap-projecten en starten we in Nieuwgein met een nieuw Telraam-meetproject. 

 
Meld je aan!   S
S
Vertel je verhaal!

Leer hoe je van je eigen herinneringen een verhaal kunt maken. Deze workshopreeks wordt gegeven door schrijver Louise Mastenbroek en verteller Esther Kornalijnslijper. 


De workshopreeks wordt aangeboden door theater DE KOM, Movactor en bibliotheek De tweede verdieping.
 

 
Meer info   S
Vrouwen die muren afbreken

Schrijver Véronique Konings geeft in de lunchpauzelezing op 9 mei een stem aan onder anderen Rianne (voorvechter voor LHBTI+ in de kerk) en Amina Berkane Abakhou, die de muur van taal afbrak en nu als coach andere vrouwen inspireert hetzelfde te doen.  

Foto: Ilvy Njiokiktjien

 
Geef je op   S
 
Bekijk in de bibliotheek t/m 10 mei de bijpassende expositie Vrouwen die muren afbreken, met foto's van Ilvy Njiokiktjien.
 
S
Ongeremd door het leven

Je dag niet laten bepalen door onverwachte gebeurtenissen, maar ongeremd door het leven gaan. Hoe doe je dat? Ontdek tijdens Lucky Life ook wat dromen eigenlijk te zeggen hebben. Expert Reneé Vroon vertelt je hier meer over. 

 
Meer info   S
S
 
Gesprekskring met Tessa Schiethart en lunch
Bij de Gesprekskring ontmoet je gelijkgestemden rondom maandelijkse thema’s. Speciale gast is Tessa Schiethart. Zij heeft een grote wijnvlek in haar gezicht en ze is visueel beperkt. In het prachtige boek Zien en gezien worden reflecteert zij op vragen zoals: wie ben ik in het oog van de wereld? En hoe kijk ik naar mezelf?

De toegang is gratis. Inloop vanaf 9.45 uur. Vanaf 10.00 tot 12.00 uur is de Gesprekskring, daarna sluit Tessa Schiethart aan bij de lunchpauzelezing tot 13.00 uur. Met gratis lunch! Deze activiteit wordt gesponsord door City en Robuust in het kader van Fit & Zo.
 
Meer info   S
 
S
PLUS-café

Ontdek op 15 mei of ontspullen en opruimen voor een vrij gevoel zorgen. Organizer Lotte van Aerle helpt en geeft tips. Op 22 mei komt de GGDrU naar het PLUS-Café met een programma over dementie. 

 
Meer info   S
S
Aan de slag met Wikipedia
Of je nu zelf aan de slag wilt als auteur op de grootste online encyclopedie door vrijwilligers, of juist meer wilt leren over Wikipedia: tijdens deze workshop word je een echte ‚ÄėWikipediaan‚Äô. Neem je je eigen laptop mee?
 
Aanmelden   S
S
 
Vogels spotten | Ouder-kindochtend

De Ouder-kindochtend is een gezellig samenzijn voor (groot)ouders en kinderen. Elke woensdag van 10.00-11.00 uur. Op 3 mei gaan we samen één groot kunstwerk maken. Voel je vrij! En op 24 mei spotten we vogeltjes bij de Fortwachter.

 
Meer info   S
 
S
 
 
 
S
 
Denk mee in de bibliotheek
De bibliotheek is er voor iedereen. Daarom vinden we het erg belangrijk om in gesprek te gaan met onze (toekomstige) bezoekers. Heb jij een gaaf idee voor een activiteit? Een verbeterpunt voor de studieplekken? Een mening over de bibliotheek? En een band met Nieuwegein? Sluit je aan bij ons klantenpanel. We komen eens in de paar maanden samen om over verschillende onderwerpen te praten. Meer info of aanmelden? Stuur een mailtje naar: redactie@detweedeverdieping.nu.
 
 
S
 
Meivakantie kids
Een Voorleesfeestje, op onderzoek uitgaan met het Universiteitsmuseum Utrecht en een Open Lab waarbij je aan de slag gaat met onze 3D-pennen... Of wat dacht je van het Lentefestival bij Bouwgein of de andere te gekke activiteiten van onze samenwerkingspartners? Vervelen is niet nodig! Klik op de afbeelding voor alle activiteiten. 
 
 
Save the date: gezondheidsfestival ūü•≥
Tijdens het Gezondheidsfestival op Buurtplein Galecop op vrijdag 2 juni kun je meedoen met verschillende activiteiten. Ontmoet anderen en speel o.a. het spel 'Alles op Tafel', maak een mooie wandeling, geniet van een maaltijd, volg een zangworkshop of kom lekker dansen.
 
Meer info   S
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   yt   insta   insta
 
S