Bibliotheek De tweede verdieping
 
 
 
 
Actueel   |   Collectie   |   Ontmoeten en leren   |   Programma
 
 
 

Oktober is de Maand van de Geschiedenis en natuurlijk de maand van de Kinderboekenweek. En het Weekend van de Wetenschap vindt ook plaats! De agenda staat vol met leuke activiteiten. Kom je verwonderen en laat je inspireren bij de bibliotheek.

Gi-ga-groen openingsfeest Kinderboekenweek
Help, alle dieren zijn uit de boeken verdwenen! Tijdens de opening van de Kinderboekenweek op woensdag 5 oktober van 15.30 tot 17.00 uur bij het Natuurkwartier ga je op zoek naar dierensporen. Maak ook gave afvalbeesten en leer illustraties maken. Bij het slotfeest wordt het mysterie opgelost! Onderzoek botten, doe mee met de theaterworkshop, doe mee aan de survivalchallenge én dans mee in de silent disco. 🤩

gratis voor leden | meld je online aan

 
Alle Kinderboekenweekactiviteiten   S
 
Levensenergie laten stromen
Helemaal zen? Als je energie in balans is, zit je beter in je vel. En sta je meer in je kracht! Maar hoe doe je dat? Holistisch therapeut en Tai Chi & QiGong-docent Hans Busker van Centrum Allunga deelt zijn kennis, ervaringen en oefenvormen met je.
 
Meld je snel aan   S
 
S
S
S
Rampjaar 1672: Nieuwegeinlezing, tentoonstelling en magazine
‘Wat een ramp!’ is dit jaar het thema van de Maand van de Geschiedenis. In oktober schenkt bibliotheek De tweede verdieping daarom aandacht aan het jaar 1672, dat als rampjaar bekendstaat. Maar waarom eigenlijk? En hoe rampzalig was dit jaar voor Vreeswijk? Ontdek het bij de tentoonstelling in de bieb, of kom naar de lezing op donderdag 27 oktober. In de bieb haal je gratis het Maand van de Geschiedenis-magazine op. 
©Fotoarchief Frits Gerritsen
 
Kom kijken!   S
S
 
Hoewel we stoepplantjes weinig aandacht geven, zijn ze ontzettend belangrijk voor ons. Ze koelen de stad, zorgen dat water sneller wegloopt als het regent en zijn goed voor schone lucht. Tijdens het Weekend van de Wetenschap ga je op stoepplantjesexpeditie in de buurt van de bibliotheek of in je eigen wijk met een speciale bingokaart! Haal de kaart op de bieb.
 
 
 
Afgelopen dinsdag organiseerde de bibliotheek een miniconferentie over Positieve Gezondheid in theater DE KOM. Benieuwd naar deze dag? Je vindt een (beeld)impressie op de website.
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   yt   insta  
 
S