Bibliotheek De tweede verdieping
 
 
 
 
Actueel   |   Collectie   |   Ontmoeten en leren   |   Programma
 
 

Van winterblues naar winterpret? Kom deze maand langs in de bibliotheek voor het Open Lab, vol (nostalgische en splinternieuwe) spellen, luister naar politica Lisa Westerveld en schrijver Milouska Meulens, gluur bij de muzikale buur, smul van stamppotten en leer alles over Wikipedia. Scroll snel verder voor meer informatie en om je aan te melden.

 
 
S
 
Open Lab: Game Mania 🎲
Spelletjes zijn van alle tijden en voor elke leeftijd. Bij het Open Lab kun je daarom zaterdag op een oude gamecube spelen, of lekker gaan experimenteren met een platform game. Er staan allerlei materialen voor je klaar!
 
Meer info  
S
 
Gluren bij de Buren: Thunderbeer
Gluren bij de Buren laat je kennismaken met je buren én met cultureel talent! 👀 De bibliotheek is gastvrouw op Buurtplein de Componist, waar Thunderbeer optreedt met Jan Schellink op de contrabas en Frank Smulders op viool. Wees welkom!
 
 
S
Digitale zorg bij de Digibrigade
Even je symptomen opzoeken, online een herhaalrecept aanvragen of misschien zelfs videobellen met je huisarts? We bespreken het bij de themabijeenkomst van de Digibrigade over digitale zorg, in samenwerking met het Ouderenfonds. 
 
Aanmelden   S
Stamppotfestijn bij Lucky Life
Lucky Life staat in februari in het teken van winterpret. En wat past daar beter bij dan een lekkere Hollandse stamppot?!

Stamp, ehm, smul gezellig mee van verschillende recepten en wissel tips uit om dit seizoen door te komen. 
 
Meer info   S
S
 
Workshop Wikipedia
Hans Muller (Universiteit van Leiden) is een zogenaamde Wikimedian in residence en leert je tijdens deze workshop alles over de grootste online encyclopedie door vrijwilligers.
 
Reserveren   S
 
S
Nieuwegeinlezing Vaartse Rijn
De vanaf 1122 gegraven Vaartse Rijn was niet alleen een belangrijke verkeersader maar ook een populaire handelsroute. Peter Sprangers (Historische Kring Nieuwegein) geeft hier een lezing over op donderdag 23 februari.
 
Reserveren   S
S
Lisa Westerveld over de kloof tussen politiek en burger
 
Als je aan een politicus denkt, zijn 'voetballer' en 'metal-liefhebber' waarschijnlijk niet de woorden die je snel te binnen schieten. Ze horen wél bij Lisa Westerveld, die door Trouw werd uitgeroepen tot Beste Kamerlid van 2022. Westerveld geeft een lezing over de kloof tussen politiek en burger. Ook vertelt ze waarom ze de politiek is ingegaan en beantwoordt ze vragen. 
 
Reserveren   S
S
Studio Weerbericht ☔️
Het weer is belangrijk! De wind laat onze molens draaien, de zon zorgt voor warmte en regen maakt dat de grond niet uitdroogt. Maar het weer verandert altijd. In de voorjaarsvakantie ontdek je in het Natuurkwartier hoe de winters er vroeger uitzagen in Nieuwegein, kun je een eigen weerstation maken en presenteer je het weer.
 
Meer informatie   S
S
Schrijfworkshop van Milouska Meulens
 
Milouska Meulens, bekend van het Jeugdjournaal, schrijft kinderboeken. Ze debuteerde met Elin. In de bibliotheek kun je haar in de voorjaarsvakantie ontmoeten en meedoen aan haar toffe schrijfworkshop!
 
Reserveren   S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   yt   insta   insta
 
S