Bibliotheek De tweede verdieping
 
 
 
 
Actueel   |   Collectie   |   Ontmoeten en leren   |   Programma
 
 

Het thema van de Boekenweek is Ik ben alles. We vieren hiermee alle vormen die onze identiteit kan aannemen en de rollen die we vervullen. Partner, luisteraar, lezer, vriend, ouder of kind... Het thema past goed bij Boekenweekgast Marieke Lucas Rijneveld, die op 16 maart naar de bibliotheek komt. Mis het niet en scroll snel verder om je op te geven! 

 
Workshop Louise Mastenbroek
Door middel van speelse, eenvoudige technieken leert Louise Mastenbroek je om snel een kort verhaal te schrijven. Ook deelt ze haar eigen ervaringen. Je gaat naar huis met een zelfgeschreven tekst. Ik ben alles, ik ben schrijver!
 
Meer info   S
Boekbezoek Marieke Lucas Rijneveld
Marieke Lucas Rijneveld brak bij het grote publiek door met de schrijnende roman De avond is ongemak. Rijneveld vertelt over zijn werk en identiteit en natuurlijk is er ruimte voor vragen. De muziek wordt verzorgd door Djoszuwa Zwier en Ivan Dekker.
 
Geef je op   S
S
 
Digibrigade: op pad!
Het voorjaar is de ideale tijd om op pad te gaan. Het Ouderenfonds geeft in deze bijeenkomst tips om de ideale reisroute online te plannen én goedkope tickets te regelen.
 
Meer info en opgeven   S
 
S
Brand! Tentoonstelling en workshop over rookmelders
 
Vanaf 1 juli geldt er een rookmelderverplichting voor alle woningen. Op 9 maart geeft de Veiligheidsregio Utrecht tijdens Lucky Life een workshop over rookmelders. Heb je vragen over rookmelders, zoals de werking en waar je ze moet ophangen, kom dan naar de workshop! 

Van 9 maart t/m 11 april is daarnaast de rondreizende tentoonstelling ‘Zo gepiept’ van de Veiligheidsregio Utrecht te zien in de bibliotheek. De tentoonstelling brengt op een ludieke manier rookmelders onder de aandacht.
 
Aanmelden   S
S
PLUS-café: democratie en verkiezingen
Woensdag 15 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Op maandag geeft Hanny Plomp-van Rheenen, gemeenteraadslid namens D66, een lezing in het PLUS-café over democratie. Daarnaast zal Statenlid Marianne de Widt vertellen over de Provinciale Staten en waarom het belangrijk is om te gaan stemmen.

Het PLUS-café is onze community voor 55-plussers.
 
Meer info en boekentips   S
S
 
Gesprekskring met Tessa Schiethart
Bij de Gesprekskring ontmoet je gelijkgestemden rondom maandelijkse thema’s. In maart is het thema: Kijk in de spiegel. Speciale gast is Tessa Schiethart. Zij heeft een grote wijnvlek in haar gezicht en ze is visueel beperkt. In het prachtige boek Zien en gezien worden reflecteert zij op vragen zoals: wie ben ik in het oog van de wereld? En hoe kijk ik naar mezelf?

De gesprekskring, mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, wordt georganiseerd door het Centrum voor Levensvragen Lekstroom in samenwerking met de bibliotheek.
 
Meer info   S
 
S
Voorleeslunch met Myrte Leffring
Myrte Leffring (foto: Rosa van Ederen) is dichter, schrijver, schrijfdocent en redacteur. Tijdens de maandelijkse Voorleeslunch leest ze voor uit haar unieke boek Wulk - Vallen en Opstaan, dat bestaat uit een roman, Vallen, en een poëziebundel, OpstaanWulk - Vallen en opstaan vertelt het verhaal van een eenzame advocate met een traumatische jeugd. Hieronder vast een voorproefje. 

ik verplaats de vaas
door mijn raam zie ik
een fluisterend stel
hij steelt een kus, zij vleit zich
in zijn mintfrisse hals
de irissen zien niet het grauw
van de gracht, de verveelde eenden

wat doe jij? bedenk je vragen
waarop ik het antwoord niet ken?

is het wijs
dat we elkaar morgen zien?

iets tiert, iets griept in mij

                   

 
Informatie en aanmelden   S
S
 
 
 
 
Tijdschriften in de online Bibliotheek
Blader je graag online door tijdschriften? Je bent niet de enige! De pilot-app TijdschriftenBieb bleek een succes en wordt daarom vast onderdeel van de collectie in de online Bibliotheek. Vanaf 6 maart kun je je favoriete tijdschrift in de app vinden.
 
Meer info  
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   yt   insta   insta
 
S