Bibliotheek De tweede verdieping
 
 
 
 
Actueel   |   Collectie   |   Ontmoeten en leren   |   Programma
 
 

In de bibliotheek vind je in november veel handvatten om je mening te kunnen vormen. Van een bijeenkomst over digitale etiquette (niet appen tijdens het eten!) en een gespreksavond over Gaza met antropoloog Dina Zbeidy tot het PLUS-café over feiten en fake news. Ook op de agenda: het Blue Zones Festival, over gezond ouder worden. 

Heel Nederland Leest
Tijdens Heel Nieuwegei..., uhm Nederland Leest, lezen we allemaal Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Je kunt het boek (zolang de voorraad strekt) gratis ophalen in de bibliotheek! Ook als je (nog) geen lid bent. 

 
Alle activiteiten   S
De bibliotheek is open!
Je hebt waarschijnlijk wel gelezen of gezien dat het Stadshuis wordt verbouwd. De bibliotheek is daarom van maandag tot en met vrijdag geopend van 12.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Ook vind je onze activiteiten op andere locaties. Kijk in de agenda voor meer informatie. 
 
 
S
 
Gespreksavond over Gaza
De oorlog in Gaza en Israël houdt momenteel de hele wereld bezig. Wat gebeurt er precies, wat is de oorzaak en hoe is het leven voor de mensen daar? Antropologe Dina Zbeidy gaat daarover in gesprek met het publiek op woensdagavond 15 november in de Voorhof.
 
Geef je op   S
 
S
Niet appen tijdens het eten! | Digitale etiquette
Hoe hoort het online? Bijvoorbeeld als er in de groepsapp een complottheorie wordt gedeeld? En is het handig om al je kwaaltjes te googlen? Aaron Mirck, auteur van onder meer Niet appen tijdens het eten, neemt je mee in de wereld van digitale etiquetteregels. Doe gratis mee (maar houd je telefoon in je zak ;-))!

Dit is een activiteit in het kader van de Week van de Mediawijsheid.
 
Meld je aan   S
S
 
Ouder-kindochtend: Week van de Motoriek

Lekker bewegen is belangrijk. Jonge kindjes hebben voldoende beweging nodig voor een gezonde ontwikkeling. In de Week van de Motoriek (6 t/m 9 november) komt SportID langs. Samen gaan we bewegen! 

 
Meer informatie   S
 
S
Het Mediateam over socials en ons brein

Berber Chaqan Broekstra van het Mediateam heeft het met het PLUS-café over de werking van ons brein, onze emoties rondom informatiestromen en vertelt waar algoritmes, nieuwsplatforms en social media op inzetten.

 
Kom je ook?   S
S
Lunchpauzelezing: bekende Nieuwegeiners in het archief
Caroline Auée van het Utrechts Archief gaat in deze lunchpauzelezing in op welke ‘Nieuwegeinse’ archieven er zijn en wat voor mooie stukken je daarin kunt tegenkomen.
 
Meld je aan   S
Leesclub Heel Nederland Leest
Lezen is natuurlijk leuk, maar samen over de inhoud van een boek praten is nog leuker. Hoe heeft de ander het boek beleefd en wat is jou opgevallen? Doe mee met de Senia leesclub!
 
Meer info en aanmelden   S
S
Blue Zones Festival
Op de wereld zijn er vijf plekken waar de mensen langer en gezonder leven: de Blue Zones. Tijdens het Blue Zones Festival kun je gezonde hapjes en drankjes proeven en meedoen aan onder meer de workshops bewegen en buikdansen!
 
Doe mee   S
S
 
Ben jij een Vernieuwegeiner?
Ken jij City en voel je je er prettig? Heb je ideeën over hoe het nog gezelliger, leuker en groener kan? Meld je dan nu aan als Vernieuwegeiner en denk met de gemeente Nieuwegein mee over de vernieuwing van City.
 
Meld je hier aan   S
 
S
 
 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   yt   insta   insta
 
S