Bibliotheek De tweede verdieping
 
 
 
 
Actueel   |   Collectie   |   Ons aanbod   |   Ontmoeten en leren
 
 
Na het middeleeuwse zwaard dat afgelopen oktober werd tentoongesteld, is er in de bieb weer een Nieuwegeinse vondst te bewonderen: een Romeinse legerhelm uit de eerste eeuw na Christus. De helm vertelt ons meer over de tijd waarin deze werd gebruikt. Maar er zijn ook nog veel raadsels... Kom het tot eind augustus ontdekken in de bieb

Verder deze maand: zomeractiviteiten, proeven aan culturen, boekensale en veel meer.
 
 
 
Summerschool: leven in de ruimte 🚀
Op de eerste dag van de Summerschool komen de knotsgekke professoren van Mad Science op bezoek in de bibliotheek. Tijdens een workshop nemen ze de kinderen mee de ruimte in.
 
Geef je snel op  
In de zomermaanden zijn er nog veel meer activiteiten voor kinderen. Je vindt ze in deze flyer en op onze website. Wist je trouwens dat lid worden van de bibliotheek t/m 17 jaar helemaal gratis is?
 
Cultuurproeverij

Van het Deense 'hygge' tot het Nederlandse 'niksen' en van kunst tot wereldgerechten. Het PLUS-café reist in juli elke maandag de wereld over.

 
Kom alvast in de stemming   S
Algoritmes en filterbubbels
 
Herken je nepnieuws en wat ‘betaal’ je eigenlijk voor een ‘gratis’ app?
Op onze website vind je informatie van Berber Broekstra (Mediateam). Zij deelde in haar workshop bij de Digibrigade tips over mediagebruik.
 
Kom meer te weten   S
 
Sla je slag bij de boekensale
Kookboeken, computerboeken, thrillers, kunstklassiekers en mooie romans: sla je slag bij de boekensale in de bibliotheek. Voor maar €1 per boek!
 
 
 
Gezocht: meedenkers
We leggen onze programmering, het serviceaanbod en onze collectie onder de loep. Omdat jouw mening hierbij van onschatbare waarde is, organiseren we in de toekomst een bezoekerspanel. Denk mee, praat mee en geef je ongezouten mening. Wij zorgen natuurlijk voor een lekker kopje koffie. Denk je graag mee? Stuur dan een mailtje naar: redactie@detweedeverdieping.nu.
 
 
 
Miniconferentie Positieve Gezondheid
In het juli-nummer van Bibliotheekblad verscheen het artikel Positieve Gezondheid verovert bibliotheken en gemeentes, waarin ingegaan wordt op Positieve Gezondheid en de miniconferentie die de bibliotheek medeorganiseert op dinsdag 27 september 2022.

Roel Zuidhof, directeur/bestuurder en Rebecca Wolf, adviseur Positieve Gezondheid van De tweede verdieping vertellen over onze aanpak.
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   yt   insta   insta
 
S